Jezdíte rádi někam na výlety? Anebo navštěvujete nějaké restaurace? Pokud ano, tak vás samozřejmě nebude zajímat pouze prostředí navštíveného místa, ale taky ceny. A ceník je takový, který se specializuje na všechny ceny. V ceníku máte uvedené všechny ceny za dané produkty. Takže pokud vás zajímá, kolik stojí vaše oblíbená večeře, tak ceník je tady na prvním místě. Pamatuji si, jak jsem s přítelem velmi ráda jezdila na zámky. V dnešní době už to nejde, protože máme dvě malé děti a s malými dětmi se moc nepohodlně cestuje. A když bychom s přítelem jezdili takhle po zámcích, tak jsme si taky vždycky samozřejmě zašli někam do pěkné restaurace na oběd.
Bohužel ale ceny byly vždycky vysoké. Zjistili jsme, že čím blíže k zámku, tak tím víc ceníky nahoru rostou. Na ceníku byly opravdu vysoké ceny. Takže jsme si vždycky s přítelem zajeli autem někam dál, kde už byly ceny přijatelnější. ceník se ale musí být udělaný podle toho, jak je kvalitní jídlo. A taky podle toho, jaká je velká porce. http://www.expres.cz/spravna-velikost-porce-0vz-/viral.aspx%3Fc%3DA170613_111408_dx-viral_beta Samozřejmě, že ceník si může udělat každý hostinský sám.
Ovšem ale je vždycky nejlepší hledat taky u konkurence. Protože pokud víme, jaké ceníky má konkurence, tak od toho se můžeme odvíjet. Já si myslím, že se tak nevyplatí mít úplně nízké ceny a úplně vysoké ceny, protože u nízkých cenách v ceníku ztratíme peníze a úplně u těch vysokých cenách v ceníku zase přijdeme o spoustu zákazníků. Protože je logické, že zákazník půjde tam, kde je to vždycky o něco levnější. V dnešní době je všechno drahé, tak se nedivte, když zákazník půjde tam, kde jsou ceníky Elmontech příjemnější. A kdybyste měli svou restauraci nebo nějaký podnik, tak jaké by jste si dali ceny vy sami? Kdyby to záleželo jen na mě, tak bych dala nízké ceny a raději měla nízkou marži. Alespoň bych měla stále plnou restauraci a o tom by mi tady šlo nejvíce.